Σχολειο πρεσβης 2023-24
EPAS info point 

Τι κάνει η Ευρώπη για τον τόπο σου

ΗΜΕΡΑ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑϊΟΥ

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ-ΓΛΥΚΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.mp4

ΗΜΕΡΑ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑϊΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑΪΟΥ

Η εκδήλωση του σχολείου μας για την Ημέρα της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.

ΗΜΕΡΑ ΤΗς ΕΥΡΩΠΗΣ 9 ΜΑϊΟΥ

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας η εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης. 

Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΑΣ, Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ! ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Η εκδήλωση του σχολείου μας για τις Ευρωεκλογές στον τοπικό Τύπο και στη σελίδα του Δήμου Καβάλας στο Facebook. Ενημερωθείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

proininews.gr 

kavalapost.gr 

Δήμος Καβάλας (Facebook) 

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 και ώρα 09:00 π.μ. στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης μαθητές και μαθήτριες, Στελέχη της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί, Ευρωβουλευτές, Βουλευτές  και φορείς του Δήμου Καβάλας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, εκπρόσωποι των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα, Γονείς και Κηδεμόνες και συμπολίτες μας,  ο καθένας με τον τρόπο του και όλοι μαζί θα βοηθήσουμε και θα υπερασπιστούμε την Ευρώπη για να διατηρήσουμε τη  Δημοκρατία μας ζωντανή!



ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΗ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος "Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου" τη Δευτέρα 19/02/2024 οι μαθητές του Λυκείου μας, ΓΕΛ ΚΡΗΝΙΔΩΝ, διενήργησαν μια πρωτότυπη δράση με τη βοήθεια της εικαστικού, Μαριανέλης Αναστασιάδου. Δημιούργησαν ένα κολάζ, προσπαθώντας να απεικονίσουν με τη φαντασία τους μια βιώσιμη πόλη στην Ευρώπη. 

Ευχαριστούμε πολύ τη Μαριανέλη Αναστασιάδου που ενέπνευσε, καθοδήγησε και γνώρισε στους μαθητές μας την τέχνη και την τεχνική του κολάζ!

Τη δράση οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγήτριες Σταυρούλα Κατραούρα και Χαρίκλεια Σαμαρά


Ρεπορτάζ του καναλιού ENA Channel για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα EPAS.


Διαγωνισμός ImagineEU

Η συμμετοχή του σχολείου μας στο διαγωνισμό imagineEU. Πατήστε εδώ για να ψηφίσετε και καλέστε συμμαθητές, φίλους και γνωστούς να υποστηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών.

Την Παρασκευή 22/12/2023 εκδήλωση στο σχολείο μας για τη συμβολή της καθαρής ενέργειας στην περιβαλλοντική προστασία με εισηγητή τον κ. Αλέξανδρο Γούλα, ηλεκτρολόγο μηχανικό ΤΕ/ΑΔΜΗΕ

δενδροφυτευση 

Στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Biodiversity: Three billion additional trees by 2030 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας θα πραγματοποιηθεί δενδροφύτευση στις 10 Δεκέμβρη 2023. 

Το σχολείο μας και η ομάδα EPAS επισκέφτηκαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα Ελλήνων εικαστικών εμπνευσμένα από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της.

Έκθεση: «Φύση: Κραυγές και Ψίθυροι ΙΙ» (περισσότερες πληροφορίες εδώ )

Γιατί είναι σημαντικές οι Ευρωπαϊκές Εκλογές

EL_ECI_A3 Poster Video Competition_0(1).pdf
EL_ppt_Video_Competition-compressed.pdf

Ευρωπαϊκο πρόγραμμα για τη δενδροφυτευση

Το σχολείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη δενδροφύτευση. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

mazi.eu

Γίνε μέλος της κοινότητας mazi.eu!

Ευρωπαϊκεσ εκλογες 2024

Ένας σύντομος οδηγός για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία στην Ευρώπη το 2024 (εδώ). Εμείς αποφασίζουμε για τη ζωή και την Ευρώπη που θέλουμε. 

εκλογεσ EU

Δείτε το μήνυμα της προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  Roberta Metsola (εδώ). Όλοι μαζί στις εκλογές. Στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε, δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς. 

Φιλιπποι 

CENTER TV

Πατήστε εδώ΄ για να δείτε σκηνές από την εκδήλωσή μας. 

Μαζι 

Η εκδήλωσή μας στο mazi.eu

Φιλιπποι 

Μια αρχαία πύλη της Ευρώπης
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή για την ημέρα της Ευρώπης. 

ωρα να δρασουμε μαζι

Θέλετε να βοηθήσετε στην υπεράσπιση της δημοκρατίας μας; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί όλους να συμμετάσχουν σε μια δημόσια διαβούλευση σχετικά με τις επικείμενες προτάσεις τους για την προστασία της δημοκρατίας μας από εξωτερικές επιρροές.

Για την κοινότητά μας στο mazi.eu, αυτή είναι μια ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά, να υψώσουμε τη φωνή μας και να παίξουμε τον ρόλο μας στην προστασία της δημοκρατίας.

 Μπορείτε να λάβετε μέρος στην έρευνα έως τις 13 Απριλίου 2023.

Θέλω να υπερασπιστώ την δημοκρατία (εδώ

οι junior ambassadars των Κρηνιδων Ταξιδευνουν 

Δείτε την ανακοίνωση στον τύπο της Καβάλας (εδώ) και (εδώ) . 

Οι ambassadors των Κρηνιδων στην  θεσσαλονικη

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε την εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη. (εδώ) 

ευρωπαικο ετοσ δεξιοτητων

Στις 9 Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης, ξεκινάει το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων που έχει ως στόχο την προώθηση ταλέντων, τη βελτίωση των προσόντων και την απόκτηση νέων δεξιοτήτων. Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων έχει ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας και διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους σε επίπεδο επιχειρήσεων, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών και τους μη κερδοσκοπικούς παρόχους κοινωνικών υπηρεσιών, ενσωματώνοντας παράλληλα περισσότερα άτομα στην αγορά εργασίας - ιδίως γυναίκες, νέους, άτομα με αναπηρία, άτομα που προέρχονται από μειονεκτικό και διαφορετικό υπόβαθρο και εκτοπισμένα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των Ουκρανών προσφύγων. Τα κράτη μέλη καλούνται να διαθέσουν επαρκείς πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+, τον μηχανισμό ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, τα προγράμματα «Ψηφιακή Ευρώπη», το πρόγραμμα «Ορίζων Ευρώπη», το Erasmus+ και άλλα προγράμματα που μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ευρωπαϊκα προγραμματα για νεουσ και νεες

Την ημέρα που τιμήσαμε την μνήμη των τριών Ιεραρχών στο σχολείο μας, καλέσαμε και τον κ. Σπιτσέρη Δημήτριο από το γραφείο EUROPE DIRECT της Καβάλας να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα ευρωπαϊκά προγράμματα για νέους. ΄Η προσοχή των μαθητών αμείωτη κατά την διάρκεια της ομιλίας και οι ερωτήσεις πολλές. Ευχαριστούμε το γραφείο EUROPE DIRECT της Καβάλας για την προσοχή που μας έδειξε. 

Η εκδηλωση μασ στον τυπο

Δείτε την ανάρτηση στον τοπικό τύπο. https://www.proininews.gr/gel-krinidon-paizontas-ta-zacharof-sta-zaria-fotografies/ 

mazi eu εκδηλωση

Σας καλούμε στην εκδήλωση που θα κάνουμε την Παρασκευή 23-12-23 και ώρα 9 και 30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού μας συγκροτήματος για την παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού γνώσεων με θέμα το Βραβείο Ζαχάρωφ. Παράλληλα θα δοθούν και οι τίτλοι του " Junior Ambassador" των μαθητών που συμμετείχαν την προηγούμενη χρονιά στο ίδιο πρόγραμμα. 

Ο φετινοσ νικητησ

Ο λαός της Ουκρανίας είναι ο νικητής του Βραβείου Ζαχάρωφ.
https://gr.euronews.com/my-europe/2022/10/19/eu-ston-lao-tis-oukranias-to-vraveio-sakharov 

Το Βραβείο Ζαχάρωφ για την Ελευθερία της Σκέψης απονεμήθηκε για πρώτη φορά το 1988 στον Nelson Mandela και τον Anatoli Marchenko και αποτελεί την υπέρτατη αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δράσεις στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τιμά άτομα, ομάδες και οργανώσεις που έχουν συμβάλει με ξεχωριστό τρόπο στην προστασία της ελευθερίας της σκέψης.
Μερικές Πληροφορίες για τα Βραβεία Ζαχάρωφ
https://www.europarl.europa.eu/sakharovprize/el/home
Από την σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

EPAS 

Ανοίγει ξανά το γραφείο μας στις Κρηνίδες.
Με νέα δυναμική ομάδα. Οι μαθητές μας : και οι καθηγητές μας : Λαμπρινή Τσιμιρίκα και Θωμάς Νικόλαος. 

Ρεπορταζ του καναλιού CENter tv για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο πρόγραμμα Epas