Ξάνθη 20/03/2023

Τη Δευτέρα 20/03/2023 οι μαθητές/τριες της Α τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του μαθήματος ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ενότητα "Η ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ" με τις καθηγήτριες Χαρίκλεια Σαμαρά, Σταυρούλα Κατραούρα, Μαρία Παπαδοπούλου και τον καθηγητή Κωνσταντίνο Γεωργιάδη πραγματοποίησαν 

ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Ξάνθη.

Επισκέφθηκαν το κέντρο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της βιομηχανίας "ΠΛΑΣΤΙΚΆ ΘΡΆΚΗΣ" όπου ο κος Δρουδάκης Αλέξανδρος, πολιτικός μηχανικός απασχολούμενος στον τομέα κατασκευής γεωυφασμάτων παρουσίασε στους μαθητές την παραγωγική διαδικασία καθώς και τις σειρές προϊόντων της εταιρείας. Παράλληλα επισήμανε τον περιβαλλοντικό κ οικολογικό προσανατολισμό της εταιρείας τονίζοντας τη σημασία της κυκλικής οικονομίας ως φιλοσοφίας των σύγχρονων παραγωγικών μονάδων. Η εταιρεία ανταποκρινόμενη στην εταιρική κοινωνική της ευθύνη έχει δημιουργήσει έναν καλαίσθητο χώρο στο χωριό Μαγικό της Ξάνθης κοντά στις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής πλαστικών, όπου μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν με μεγάλη εγκαρδιότητα οι υπεύθυνοί του. 

Στη συνέχεια οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν απο το Διευθυντή του λαογραφικού μουσείου, στην παλιά πόλη της Ξάνθης με τα πανέμορφα αρχοντικά και το λαογραφικό μουσείο. Γνώρισαν την ιστορία της πόλης από το 1860 μέχρι σήμερα, την κοινωνική της διάρθρωση που βασίστηκε στην πολυπολιτισμικότητα και στη συνύπαρξη  διαφορετικών εθνοτήτων, θρησκειών και κουλτούρας. Τονίστηκε η πρωτοπόρα θέση της στην εμπορική και οικονομική ζωή της χώρας μας, καθώς και η σημασία του καπνού ως βασικού προϊόντος που συνεισέφερε στην ανάπτυξη της πόλης και την ευημερία των κατοίκων της. 

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε κλίμα ομαδικότητας και συνεργασίας, συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό των εμπειριών των αγαπημένων μας μαθητών.