ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!

στους μαθητές μας και στους εκπαιδευτικούς που πλέον είναι "ΠΡΕΣΒΕΙΣ του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ" στην Ελλάδα.   Δείτε την ανάρτηση στην σελίδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. (εδώ

Η εκδήλωσή μας στον τύπο

Πατήστε στον σύνδεσμο (εδώ)

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο ΓΕΛ Κρηνίδων

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18/5 στο πλαίσιο του προγράμματος EPAS. Συμμετείχαν μαθητές τους σχολείου μας που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα και έθεσαν επίκαιρες ερωτήσεις στον κ. Παπαδημούλη και ακολούθησε ένας άκρως παραγωγικός διάλογος. Η συνάντηση έγινε υπό την αιγίδα του γραφείου Europe Direct Eastern Macedonia and Thrace.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ
https://europedirect.duth.gr/?q=node%2F19990#overlay-context=


Η εκδήλωση του ΓΕΛ Καλαμπακίου

΄Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΓΕΛ Καλαμπακίου "ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ" με την συμμετοχή μας.
Στα πλαίσια του προγράμματος "ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΣΒΕΙΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ"

Η ταινία μας στον τύπο 

kavala post  εδώ

kavala point  εδώ 

Η ταινία μας στα πλαίσια του EPAS

Δημοσιοποιήσαμε την ταινία που φτιάξαμε με αφορμή την μέρα της γυναίκας στα πλαίσια του προγράμματος EPAS 2021-22

κατάθεση του ψηφίσματος μας στην πλατφόρμα για την διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

Πατήστε  τον σύνδεσμο εδώ

Με άρωμα γυναίκας η ολοκλήρωση της εκδήλωσης

Σήμερα Πέμπτη 17/3 ολοκληρώθηκε η εκδήλωσή μας που αναβλήθηκε λόγω Covid.
Υλοποιήθηκε η συνάντησή μας με το Γενικό Λύκειο Καλαμπακίου και η κατάθεση των ψηφισμάτων των δύο σχολείων με θέμα "Τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, στην Ελλάδα του 2022".

Με άρωμα γυναίκας 

Η δράση μας, με αφόρμηση μια ταινία, έχει σκοπό τη διερεύνηση στάσεων και αντιλήψεων για τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο, στην Ελλάδα του 2022.

Την Τρίτη, 9 Μαρτίου 2022, θα προβληθεί η ταινία "Hidden Figures (2016) και κατόπιν η ολομέλεια της τάξης, υλοποιώντας ένα forum  στο world cafe θα συζητήσει και θα καταλήξει στο δικό της ψήφισμα για τη σχέση γυναίκας και εργασιακού χώρου. Η δράση αυτή θα υλοποιηθεί με τη σύμπραξη του Γενικού Λυκείου Καλαμπακίου Δράμας. Στο τέλος και τα 2 σχολεία θα προβάλλουν τις εργασίες τους και θα καταθέσουν τα ψηφίσματά τους. 

Το σχολείο μας, Γενικό Λύκειο Κρηνίδων, πέρα από το ψήφισμα θα παρουσιάσει και την κατάθεση μια μαθήτριας για το πώς βιώνει ένα σύγχρονο κορίτσι τον κόσμο, αναδεικνύοντας τους φόβους και τις επιθυμίες μια νέας γυναίκας στην έξοδο της από την ανήλικη στην ενήλικη ζωή. 

Ουκρανία: Δήλωση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η πρόεδρος και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του ΕΚ δήλωσαν τα κατωτέρω σχετικά με την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοινώνοντας έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας την προσεχή Τρίτη.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola συγκάλεσε σύσκεψη της Διάσκεψης των Προέδρων για να συζητηθεί η αντίδραση της ΕΕ στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πραγματοποιήθηκε επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.

Η Διάσκεψη των Προέδρων καταδίκασε την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. Η Ουκρανία είναι ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος και η εδαφική της ακεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η εισβολή είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και αποτελεί απειλή για την σταθερότητα της Ευρώπης και της περιοχής, καθώς και για τη διεθνή έννομη τάξη. Η επίθεση αυτή στοχεύει στο δημοκρατικό μοντέλο των κοινωνιών μας και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.

Παραμένουμε σταθερά ενωμένοι, αποφασισμένοι και έτοιμοι να απαντήσουμε στην απρόκλητη ρωσική επίθεση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι υπέρ μιας άνευ προηγουμένου ευρωπαϊκής και διεθνούς αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων νέων και αυστηρών κυρώσεων που θα διασφαλίσουν ότι το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει.

Η Διάσκεψη των Προέδρων εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή της προς την Ουκρανία και το λαό της.

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση σε έκτακτη σύνοδο της ολομέλειας την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022.


Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: τι είναι και πώς λειτουργεί;

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης δίνει σε όλους πολίτες την ευκαιρία να συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης. Ακολούθησε τον επόμενο σύνδεσμο για να μάθεις περισσότερα..
ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΕΛΛΟΝ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Τι κάνει η Ευρώπη για μένα; 

Η ιστοσελίδα «Τι κάνει η Ευρώπη για μένα», δημιουργήθηκε από την Υπηρεσία Έρευνας του ΕΚ και περιλαμβάνει εκατοντάδες, σύντομα παραδείγματα του πώς επηρεάζει θετικά τη ζωή μας η ΕΕ. Ο χρήστης μπορεί να βρει εύκολα συγκεκριμένες πληροφορίες για το τι κάνει η Ευρώπη για την περιοχή του, το επάγγελμά του ή ακόμα το χόμπι του.

Πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο
https://www.what-europe-does-for-me.eu/el/portal/1/0?area=EL&txt=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%91 

Γνωρίστε το νέο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου(ΕΚ) - με δύο Έλληνες αντιπροέδρους 

Το ΕΚ εξέλεξε το νέο του Προεδρείο για την τρέχουσα νομοθετική περίοδο, δηλαδή το διευθυντικό όργανο αρμόδιο για ζητήματα που αφορούν τη διοίκηση, το προσωπικό και την οργάνωση του σώματος. Νέα πρόεδρος εξελέγη η Roberta Metsola, από τη Μάλτα, ενώ δύο Έλληνες ευρωβουλευτές, η Εύα Καϊλή και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εξελέγησαν στο αξίωμα του Αντιπροέδρου, για πρώτη και τέταρτη συνεχόμενη φορά αντίστοιχα. Στις συνεδριάσεις του Προεδρείου, σε περίπτωση ισοψηφίας, η ψήφος του προέδρου κάνει τη διαφορά. Το Προεδρείο συνεδριάζει δυο φορές τον μήνα ενώ μεταξύ άλλων αποφασίζει σχετικά με το ύψος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ΕΚ. Πατήστε στον σύνδεσμο που ακολουθεί για να δείτε ποιος είναι ποιος στο ΕΚ.

https://www.europarl.europa.eu/news/el/headlines/eu-affairs/20190705STO56304/poios-einai-poios-sto-europaiko-koinovoulio 

Γνωριμία με την ομάδα μας

Την φετινή χρονιά το σχολείο μας επιλέχθηκε για να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα EPAS.

Δημιουργήθηκε μια ομάδα 15 μαθητών με αντιπροσώπευση από όλες τις τάξεις του λυκείου.

Η ομάδα αποτελείται από:

Γ’  λυκείου

Βέργου Σταυριάνα, Γεωργίου Εύα, Κεσικιάδου Βασιλική, Κυριακίδου Ιουλία, Μουσταφάι Κατερίνα,Ουζούνη Σοφία, Τσαχαλίιδης Λευτέρης, Τσακίρης Γεώργιος

Β'΄  λυκείου

Διαλεκτόπουλος Νικόλαος, Μεταξά Ειρήνη, Μουστακίδης Δημήτριος, Χαϊνάς Μάριος, Χαραλαμπίδου Λυδία, Χατζηγαβριήλ Λευτέρης

Α’  λυκείου

Ιωσηφίδου Ευαγγελία

Οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος : Τσιμηρίκα Λαμπρινή ,Θωμάς Νικόλαος 

Νέα σελίδα  

Γνωρίστε την νέα ιστοσελίδα της ομάδας μας
https://sites.google.com/lyk-krinides.net/epas/home