Όμιλος Ανάγνωσης Λογοτεχνίας

Η εν γένει εξοικείωση των μαθητών της Β Λυκειου με το λογοτεχνικό φαινόμενο σε μία εποχή που το γνωστικό αντικείμενο της λογοτεχνίας έχει υποβαθμιστεί στα προγράμματα σπουδών από αυτόνομο μάθημα κείμενα νεοελληνικής λογοτεχνίας έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική γλώσσα με την οποία εξετάζεται)


Πρωτίστως, η γνωριμία των μαθητών με το έργο Νεοελληνικών ποιητών και πεζογράφων. Σημειωτέον ότι το μαθητικό δυναμικό, στην συντριπτική πλειοψηφία, στερείται αναγνωστικής εμπειρίας και λογοτεχνικής παιδείας σε ότι αφορά την εξωσχολική ενασχόληση με το εν λόγω αντικείμενο.


Δευτερευόντως, η αξιοποίηση της όποιας θεωρητικής κατάρτισης διαθέτουν οι μαθητές/μαθήτριες σε ότι αφορά το εργαλειακό υλικό για την προσέγγιση της Λογοτεχνίας (αφηγηματικές τεχνικές, σχηματα λόγου, κειμενικοί δείκτες, ιστορικές περίοδοι), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στόχευση είναι ο Όμιλος να λειτουργήσει επικαιρικά παραπληρωματικά στο σχετικό σχολικό μάθημα.

Το να λειτουργήσουν οι συναντήσεις ανάγνωσης ως ερέθισμα για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας σε ιδιωτικό επίπεδο.

16 - 18 δίωρες συναντήσεις σε εβδομαδιαία βάση, αρχής γενομένης από το μήνα Οκτώβριο του 2022 και με καταληκτική ημερομηνία τις αρχές Απριλίου του 2023.


Υλικό προς Αξιοποίηση