Δράση 

10 Μαρτίου 

Την Πέμπτη 9/3/2023 η ομάδα Αγωγής Σταδιοδρομίας του σχολείου μας αποτελούμενη από τους μαθητές/τριες του Β1 και Β2 με τις καθηγήτριες Χαρίκλεια Σαμαρά και Σταυρούλα Κατραούρα συναντήθηκαν σε μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος "ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ" και παρουσίασαν παιχνίδι ρόλων με θέμα τη διάκριση των επαγγελμάτων σύμφωνα με το φύλο.

Η παρουσίαση βασίστηκε σε ένα τηλεοπτικό πάνελ με κεντρική παρουσιάστρια τη Μαρία Νεραντζίδου, Υπουργό Εργασίας την Εβελίνα Κλις, εκπρόσωπο των συνδικαλιστικών ενώσεων εργαζομένων το Θεόφιλο Γεωργίου, ενώ στο ρόλο του ρεπόρτερ ο Γιώργος Αθανασιάδης πήρε συνεντεύξεις από τους νέους πτυχιούχους και υποψήφιους εργαζόμενους Χαράλαμπο Βασιλειάδη και Κωνσταντίνα Κοκκινοπούλου.

Διεξήχθη ένας "τηλεοπτικός  διάλογος" με ζωντάνια, αμεσότητα, εμπεριστατωμένες και παραλληλα αντικρουόμενες απόψεις. Μετά από μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, οι μαθητές που ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ρόλο τους, συμφώνησαν ότι η αγάπη για ένα επαγγελμα και οι ικανότητες ενός ατόμου και όχι το φύλο καθορίζουν την επιτυχημένη επαγγελματική πορεία κ την αίσθηση ολοκλήρωσής του.